ESIHENKILÖN SPARRAUS

Esihenkilön sparraus - inhimillinen johtaminen - yritysvalmennus

ESIHENKILÖN SPARRAUSINHIMILLISELLÄ JOHTAMISELLA TULOKSIIN

Haluatko ammentaa johtamiseesi viisautta jostain muusta kuin porkkanasta tai kepistä?

Inhimillisellä johtamisella tuloksiin -esihenkilön sparraus

Oletko koskaan miettinyt mitä ihmettä voisit tehdä, jotta työntekijäsi innostuisivat työstään, jaksaisivat paremmin ja yhdessä tekeminen sujuisi paremmin? Mietitkö miten saat pidettyä työntekijät tyytyväisenä niin, etteivät he lähde etsimään muita työpaikkoja?

Uuden työntekijän palkkaamisen hintalappu voi olla reilusti yli kymmenen tuhatta euroa. Jos menetät hyvän ja osaavan työntekijän, uuden hyvän tyypin löytäminen ja ”sisään ajo” vie rahan lisäksi aikaa ja energiaa, ja se on myös melkoinen riski. Onko yritykselläsi varaa tähän?

Myös väsynyt ja omassa poterossaan työtään tekevä työntekijä on uhka yrityksen menestykselle. Jos hän kuitenkin on oikea henkilö oikeassa paikassa, häneen kannattaa satsata. Jos koet jo yrittäneesi kaikkea saadaksesi hänet innostumaan ja löytämään työn iloa, mutta tulokset ovat laihat, voisiko Inhimillisellä johtamisella tuloksiin- esihenkilön sparraus olla kokeilemisen arvoinen?

Inhimillisellä johtamisella tuloksiin -esihenkilösparraus porautuu motivaation juurisyihin

Olen ollut kehittämässä valtakunnallista saattohoidon vapaaehtoistoimintaa ja sen johtamista jo kymmenen vuoden ajan. Vapaaehtoistoiminta, jonka parissa olen saanut työskennellä vaatii aikaa, sitoutumista ja energiaa. Siinä vapaaehtoinen altistaa itsensä voimakkaille tunteille, menee toistuvasti epämukavuusalueelle ja on valmis pistämään itsensä täysin likoon, vaikka voisi käyttää saman ajan vaikkapa teatterissa tai muissa iloisissa riennoissa.

Mikä saa ihmisen hakeutumaan vapaaehtoisesti ilman rahallista korvausta työhön, jonka tietää olevan todella vaativaa ja vielä sitoutumaan siihen pidemmäksi aikaa? Tämä on ydinkysymys, jonka parissa olen tehnyt töitä vapaaehtoistoiminnan johtamista kehittäessäni. Selvä löydös on, ettei vapaaehtoistoimintaa olisi ilman viisasta ja inhimillistä johtamista!

Mieti, jos johtamistapasi tukisi työntekijääsi syttymään työstään, kuten vapaaehtoistoimija? Millaiselta työntekeminen yrityksessänne näyttäisi, millainen henki teillä olisi palavereissa ja mitkä kaikkea saisittekaan aikaan?

Inhimillisellä johtamisella tuloksiin -yritysvalmennuksessa tuon vapaaehtoistoiminnan johtamisen elementtejä palkkatyön maailmaan. Uskon, että työntekijä on parhaimmillaan, kun hän kokee tekevänsä työtään vapaaehtoisuuden hengessä ja sisäisen motivaation ohjaamana.

Mitä on Inhimillinen johtamistyyli:

Merkityksellisyys: Johtamistyötä tekevän on hyvä tietää tarkemmin, mitkä asiat ovat työntekijälle merkityksellisiä työssä, ja miten ne toteutuvat tällä hetkellä. Merkityksellisyyttä ei voi ohittaa, jos haluaa työstään nauttivan ja työssään parastaan antavan työntekijän.

Valmennuksessa käytetään Työn merkitykset ja toteutuminen menetelmää (TMT). TMT- kyselystä saa henkilökohtaisen profiilin, joka toimii pohjana esihenkilö -alaiskeskusteluille.

Ratkaisukeskeisyys: Inhimillisessä johtamisessa vahvistetaan työntekijän uskoa omaan pystyvyyteen ja osaamiseen. Kun usko ja luottamus omaan tekemiseen ja potentiaaliin vahvistuu, on rohkeampi menemään tilanteisiin, jossa tietää joutuvansa epämukavuusalueelle. Työelämä ja kehittyminen vaatii menemistä epämukavauusalueelle.
Valmennuksessa käytetään ratkaisukeskeisiä työelämään sovellettuja menetelmiä ja kysymyksiä.

Dialogisuus: Työelämä vaatii luovuutta, yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja. Yhdessä olemme enemmän! Dialoginen keskustelutapa on taitolaji, jota voi oppia. Sen avulla on mahdollista saada näkyviin jotain arvokasta, joka ehkä ”mutkat suoriksi- keskustelutavassa” jää sanomatta.

Valmennuksessa opetellaan dialogisen keskustelun perusteita ja mietitään, miten sitä voi tuoda osaksi oman yrityksen keskustelukulttuuria.

Tunnetaidot: Tunteet kuuluvat ihmisyyteen, eikä niitä voi sulkea pois päältä työpäivän ajaksi. Tunteet ohjaavat meitä paljon enemmän, kuin mitä luullaan. Parhaat päätökset tehdään hyödyntäen sekä tunteita että järkeä. Johtamistyössä tunnetaidot ja tunteiden hyödyntäminen yrityksen parhaaksi on alihyödynnetty voimavara.
Valmennuksessa pohditaan tunteiden merkitystä työelämässä, vahvistetaan tunnetaitoja ja opetellaan tunnekeskeistä lähestymistapaa johtamisessa.

Esimerkki Inhimillinen johtaminen -esihenkilösparrauksen toteutuksesta

Kohderyhmä: johtajat ja esihenkilöt
Osallistumismahdollisuus: tapaamiset kasvotusten
Toteutus: 8 pienryhmä tapaamista, kerran kuukaudessa, kaksi tuntia kerrallaan

Scroll to Top