Terapiapalvelut Jyväskylä Hannele Arvekari

Terapiapalvelut

Löydä keinot päästä eteenpäin elämässä

Tuulikellopalvelujen terapiapalvelut

Tuulikellopalvelujen terapiapalvelut auttavat sinua eteenpäin jumittuneessa tilanteessa. Asiasi voi koskea omaa elämääsi, itseäsi, parisuhdetta tai muita ihmissuhteita. Keskustelen kanssasi mielelläni sinusta ja siitä, mihin kaikkeen sinusta on, millaista vahvuutta ja hyvää sinussa on. Autan sinua löytämään konkreettisia keinoja päästä tilanteesta eteenpäin.

Aito ja turvallinen kohtaaminen

Kohtaan sinut terapiapalveluissa inhimillisenä ihmisenä. Toimintani perustuu luottamuksellisuuteen ja luottamukseen niin ihmistä kuin elämää kohtaan. Työskentelyssäni on erittäin tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ja hyväksytyksi. Turvallisessa ilmapiirissä voimme keskustella todella henkilökohtaisista aiheista, kuten kuolemasta tai vaikkapa seksuaalisuudesta.

Terapiapalvelujen monipuoliset lähestymistavat

Hyödynnän työssäni lähestymistapoja, jotka tukevat henkilökohtaista kasvuasi ja luottamusta omaan pystyvyyteesi ja itseesi:

  • Ratkaisukeskeisyys: Keskitytään asioihin, jotka auttavat sinua jatkamaan elämää.
  • Tunnekeskeisyys: Mikään tunne ei nouse pintaan turhaan. Tunteet tuovat viestejä, joita autan sinua löytämään. Pystyt säilyttämään toimintakykyisyytesi arjessa paremmin, kun tiedät mistä tunteessasi ja reaktioissasi on kysymys.
  • Dialogisuus: Pohdiskeluun kutsuva keskustelu mahdollistaa uudenlaisten näkökulmien löytymisen ja tuottaa usein itsellekin yllättäviä oivalluksia.
  • Toiminnallisuuden huomiointi: Ihminen on toiminnallinen olento, ja mikään ei muutu, jos toiminnan tasolla mitään ei muuteta.
  • Seksuaalisuuden huomiointi: Seksuaalisuus kuuluu ihmisyyteen ja on osa hyvinvointia. Jokaisella on oikeus ilmentää ja nauttia seksuaalisuudestaan.

Aiheita, joita voimme käsitellä terapiapalveluissa:

  • Elämän kriisit: omaan kotiin muuttaminen, lasten syntymä, ero, eläkkeelle jääminen, työpaikan vaihto, sairaus yms.
  • Itsetutkiskelu /itseen tutustuminen: koen olevani itseltäni hukassa, en tiedä kuka olen tässä elämän tilanteessa yms. 
  • Itseä paremmin palvelevien toimintatapojen löytyminen: en ole varma toiminko itseni hyväksi vai itseäni vastaan, tiedän, mitä minulle tekisi hyvää, mutta en saa itseäni toimimaan, mikä minulle tekisi hyvää pitkällä tähtäimellä, enkä sortuisi aina toimimaan hetken mielijohteesta yms.
  • Elämän mielekkyyden löytäminen: omien arvojen tutkiminen ja tunnistaminen, elänkö arvojeni mukaan. 
  • Oman tahdon löytyminen ja vahvistuminen: onko minulla omaa tahtoa, en tiedä mitä haluan, mistä pidän, miten oppisin sanomaan Ei.
  • Alakulosta parempaan oloon: mistä ja miten saisin virtaa, mistä parempi olo löytyy, en tiedä millainen olo on, kun oloni on parempi 
  • Vakavan sairauden kanssa eläminen, sairaudesta toipuminen, kumppanin sairastuminen: sairauden vaikutukset arkeen, rooleihin, ajatuksiin ja tunteisiin, voisinko elää hyvää elämään sairaudesta huolimatta
  • Elämän rajallisuuden kohtaaminen ja kuoleman läheisyys itsellä tai läheisellä: miten voin hyväksyä lähestyvän kuoleman ja elämän rajallisuuden, miten voin elää kuoleman läheisyydessä, missä voin puhua ajatuksistani ja tunteistani kuolemaan liittyen rasittamatta läheisiäni

Terapiapalvelut käytännössä:

  • Askel 1. Huomaat olevasi tilanteessa, jossa et pääse omin voimin eteenpäin. Kaipaat apua, vinkkejä ja tukea.
  • Askel 2. Ota yhteys Tuulikellojen terapiapalveluihin ja varaa aika. Voit valita tapaammeko puhelimitse, etänä vai kasvotusten.
  • Askel 3. Ensimmäisellä tapaamisella tutustumme puolin ja toisin. Kerrot mikä sinut tuo juuri nyt vastaanotolle. Lähdemme hahmottelemaan ja jäsentelemään asiaasi. Kysyn kysymyksiä ja sinä vastaat. Pyrimme yhdessä ymmärtämään mistä asiassasi on kyse ja mitä olet jo tähän mennessä tehnyt asialle.
  • Askel 4-. Yhteistyömme pituus riippuu monesta asiasta. Tapaamisia voi olla esim. 2-10 kertaa. Niin monta tapaamista, kunnes koet pystyväsi jatkamaan matkaa itsenäisesti. Tapaamisväli voi olla kerran viikossa tai joka toinen viikko riippuen elämäntilanteestasi ja asiastasi. Usein intensiivinen prosessi, jossa tavataan 1krt/vk palvelee parhaiten. Jokaisen tapaamisen päätteeksi mietitään mitä voit tehdä arjessasi toisin, mitä voit kokeilla tai mihin voit suunnata huomiosi. Usein annan sinulle tehtäviä, joiden tarkoitus on pitää huomio käsiteltävässä asiassa myös tapaamisten välillä.
  • Lopetusaskel. Yhteistyö on hyvä päättää sovitusti. Viimeisellä kerralla kertaamme mistä aloitimme ja mihin olemme päätyneet. Kirkastamme vielä kerran millaista toisin tekemistä ja ajattelua on hyvä jatkaa pysyvämmän muutoksen varmistamiseksi.

Terapiapalvelut auttavat kohti parempaa elämää

Jos tunnet, että jokin mainituista aiheista resonoi kanssasi, älä epäröi ottaa yhteyttä Tuulikellon Terapiapalveluihin. Olen täällä auttaakseni sinua löytämään uusia tapoja elää täysipainoista ja tyytyväistä elämää!

Terapiatyössä käyttämäni lähestymistavat

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa – Ratkes

Ratkaisukeskeisyydessä tutkitaan ja hyödynnetään asioita, jotka toimivat vaikeistakin ongelmista huolimatta. Työskentelyssä keskitytään ongelmien sijaan voimavaroihin ja niihin asioihin, mitkä ovat mahdollisia toivotun tulevaisuuden toteutumiseksi.

Ratkes on näyttöön perustuva lähestymistapa, josta voit lukea lisää Alistar McDonaldin ratkaisukeskeisen terapian tuloksellisuustutkimuksia kokoavalta sivustolta http://www.solutionsdoc.co.uk/sft.html

Dialoginen lähestymistapa

Dialogi on yhdessä ajattelua ja tasavertaista keskustelua. Se on aktiivista kuuntelua, myötätuntoista reagointia ja avointa uteliaisuutta. Siinä ei pyritä määrittämään oikeaa tai väärää, vaan luomaan uutta ymmärrystä yhdessä. Yhteinen ymmärrys on tärkeää, sillä dialogisessa ajattelussa ihmisen hyvinvointi määrittyy suhteissa muihin ihmisiin ja elinympäristöön.

Tunnekeskeinen lähestymistapa

Jokaisessa ihmissuhteessa ja etenkin parisuhteessa vaikutamme toisiimme tunnetasolla. Tunnetila vaikuttaa vuorovaikutukseen enemmän kuin tietoinen ajattelu. Tunnekeskeisyydessä työskentely kohdentuu kiintymyssuhteeseen liittyviin tunteisiin ja tunteet nähdään muutoksen mahdollistaja.

Aikuisten välinen parisuhde on aina tunne- ja kiintymyssuhde. Kyky tukeutua toiseen ihmiseen emotionaalisesti on vahvuuden lähde ja mahdollistaa sekä erillisyyden toisesta ihmisestä kuin myös riippuvuuden toisesta. Parisuhteen haasteissa on kyse jonkin asteisesta yhteydettömyyden kivusta, pelosta ja kaipuusta yhteyteen toisen kanssa.

 Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapiassa keskustelun keskiössä on seksuaalinen hyvinvointi. Seksuaalisuus kuuluu ihmisyyteen ja on erityistä elämän energiaa. Se on paljon enemmän kuin vain seksiin liittyvät asiat. Se on osa kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia.

Parhaimmillaan seksuaalisuus on kuin aarrearkku, josta voi ammentaa paljon niin elämän vaikeina kuin hyvinäkin aikoina. Seksi on toimintaa ja seksuaalisuus on ihmisenä olemista ja niitä voidaan käsitellä seksuaaliterapiassa tavoitteena vapautua hyvinvointia uhkaavista ja haittaavista tekijöistä.

Scroll to Top